Lintusäätiedote Tringan alueelle 30.3.-1.4.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Viikonlopuksi Suomen valtaa talvinen ilmamassa, joka pysyy täällä viikon verran. Vaikka onkin kylmää, aiemmin ilmakehämallien ennustama muuton täysin tappava syvä matalapaine lumimyrskyineen ei uhkaa viikonloppuna.
Pe: Heikkoa-kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin lumi- tai räntäkuuroja. Kohtalainen muuttosää.
La: Aamulla enimmäkseen heikkoa koillisenpuoleista tuulta, joka päivällä voimistuu jonkin verran, merellä jopa navakaksi. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja mahdollisesti joitakin lumikuuroja. Itämeren vastatuulen vuoksi huono muuttosää.
Su: Enimmäkseen heikkoa tuulta, aamulla selkeää ja hyvin kylmää. Päivällä lännestä pilvistyvää ja kasvava lumisateen mahdollisuus. Mielenkiintoista nähdä kuinka linnut reagoivat tähän: Tuulen ja pilvisyyden kannalta on aamulla sangen hyvä lentosää, mutta hyydyttääkö pelkkä kylmyys silti muuton? Iltapuolella on myös yhtenäisen lumipeitteen muodostumisen riski.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin