Lintusäätiedote Tringan alueelle 19.-21.3.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Sumu- ja sumupilvi toteutuivat tänä viikonloppuna lähes maksimaalisesti, joten muutto ei revennyt kunnollai. Tiistaina sulkukorkeapaine vahvistuu Keski-Eurooppaan ja pullistelee sieltä myös Etelä-Skandinavian suuntaan. Niinpä mm. Etelä-Ruotsissa on ajoittain hyvin lämmintä ja erinomaisia muuttosäitä. Tänne korkeapaine ei kunnolla ulotu, vaan melko hyvät ja huonohkot muuttopäivät vuorottelevat.
Ma: Kohtalaista etelänpuoleista tuulta, joka päivällä kääntyy lännen ja luoteen välille ja voimistuu iltapäivällä merellä navakaksi. Enimmäkseen pilvistä, myös matalaa sumupilveä, ja etenkin aamulla monin paikoin vesi- tai räntäsadetta. Aamulla kohtalainen ja loppupäivän huono muuttosää.
Tiistain ennusteet erimielisiä, vaihtoehto A: Enimmäkseen kohtalaista, aamulla merellä navakkaa, lännen ja lounaan välistä tuulta. Aamulla vaihtelevaa pilvisyyttä, joka lisääntyy lännestä päivän kuluessa ja iltapäivällä lännestä alkaen vesi- tai räntäsadetta. Kohtalainen muuttosää. Vaihtoehto B: Tuuli on lännen ja luoteen väliltä, kohtalaista-navakkaa, ja sää on poutainen, sillä sadealue kulkee Suomenlahden eteläpuolelta. Melko huono muuttosää.
Ke: Lännestä tulee heikko korkeapaineen selänne, joka merkitsee heikkoa tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa sekä hyvää muuttosäätä. Tosin on myös sitä pilaava sumun tai sumupilven mahdollisuus.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin