Tringa tornikisassa Suomenojalla

Tringan kolmihenkinen joukkue (Seppo Vuolanto, Eeva-Liisa Alanen sekä Jaakko Asplund) edusti tornien taistossa la 7.5. Suomenojan itälaidan tornissa. Kisan alkaessa klo 5 aamu valkeni kylmänä, mutta aurinkoisena ja päivän mittaan saatiin nauttia kesäisen lämpimistä hetkistä.  
 
Lajeja kahdeksan kisatunnin aikana kertyi kaikkiaan 58. Mielenkiintoisimpia havaintoja olivat kymmenen kuikkalinnun muuttoparvi, jossa yksi lintu osoittautui kaakkuriksi sekä puhdistamoa vasten lentänyt mustavaris. Petolinnuista havaittiin muutama varpushaukka sekä nopeaa muuttolentoa pohjoiseen edennyt hiirihaukkalaji. Pikkulintulajit olivat vähissä ja lisäksi lokkikolonian äänet vaikeuttavat havainnointia Suomenojalla. Esimerkiksi kuusitiaisen äänen kuuli ensin vain yksi joukkueen jäsen ja sääntöjen mukaanhan tämä ei riitä lajin kirjaamiseen. Onneksi sitkeys palkittiin ja lyhyt laulunpätkä kantautui myöhemmin myös toisen joukkueen jäsenen korviin. 
 
Tornissa vieraili päivän aikana kaikkiaan noin 25 muuta kävijää. Kiitokset kaikille paikalla käyneille ja ensi vuonna uudestaan!

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin