Lintusäätiedote 6.-9.5

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Lintu- ja retkisää paranevat oleellisesti lähipäivinä. Venäjällä oleva lämmin "putki" on edelleen hiukan Suomen itärajan takana ja leviää sieltä viikonlopuksi Baltiaan. Toisaalta lounaasta lähestyy lämmin virtaus. Näiden kahden yhdistyessä muodostuu Suomeen vahva ja lämpenevä korkeapaine viikonlopuksi. Etupäässä hyvää arktisen muuton ja yömuuttajien säätä odotettavissa  – jo tänään illalla. Myös harvinaisuuksien, etenkin itäisten, tapaamiseen oiva tilaisuus. Kaunis poutasää houkuttelee haikara- ja petolintuja liikuskelemaan. Sadetta ei ole odotettavissa lähipäivinä. Päivälämpötilat nousevat alkuviikkoon mennessä 20 asteen tienoille (sisämaassa), mutta yöt pysyvät viileinä.
Pe: Enimmäkseen heikkoa-kohtalaista lännen-luoteenpuoleista tuulta, puolipilvistä-selkeää, aamusumun mahdollisuus mantereella. Erittäin hyvää yömuutto- ja arktikasäätä.
La-ma: Korkeapaine kököttää Suomen yllä, heikkotuulista ja enimmäkseen selkeää, päivisin mahdollisesti merituulta. Muuten hyvää yömuutto- ja arktikasäätä, mutta melko voimakas pohjoisen ja koillisen välinen virtaus Baltiassa jarruttaa saapujia siellä.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin