Lintusäätiedote 4.-6.4.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Viikonlopun muuttosää toteutui pahimman sumuvaihtoehdon mukaisena. Sumun yläpuolella 1-3 km:n korkeudessa näkyi kohtalaisesti parvia säätutkassa. Muuttopaine etelästä kasvaa koko ajan, sillä Itämeren tasalla jatkuu lämmin ja sopiva myötätuuli.
Ma: Enimmäkseen kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, pilvistä ja yleisesti vesisadetta, joka lakkaa iltapäivän aikana lännestä alkaen. Illalla lännestä osaksi selkenevää. Melko suuri lamauttavan sumun ja sumupilven riski jatkuu. Ilman sitä melko hyvä muuttosää. Ma-ti yö hyvä yömuutolle.
Ti: Kohtalaista länsilounaanpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa. Haittaavan sumun ja sumupilven riski edelleen kohtalainen, kuitenkin pienempi kuin edeltävinä päivinä. Jos niitä ei ole, tämä voisi olla kovan muuton päivä.Ti-ke yönä oikein hyvä yömuuttosää.
Ke: Lännestä lähestyy täyttyvä matala. Todennäköisesti enimmäkseen heikkoa, suunnaltaan vaihtelevaa tuulta, pilvistä ja ajoittain heikkoa vesisadetta. Sumun ja sumupilven riski suurehko.
Loppuviikon arvio: Muuttosää huononee kohti viikonloppua tuulen kääntyessä länteen ja luoteeseen.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin