Tringan Pihabongauksen tunnelmia

Tringan pihabongaustapahtumaa vietettiin lauhassa mutta tuulisessa säässä Gardenian takaisella ruokinnalla. Päivän aikana nähtiin 18 lajia, mm. peippoja, mustarastaita, muutama tikli ja urpiainen. Lisäksi ruokinnalla piipahti varpusen ja pikkuvarpusen risteymä pariin otteeseen. Valkoselkätikkaa ei valitettavasti näkynyt.

Laskimme lajit tunneittain ja parhaan tunnin (klo 9-10) lajit ilmoitimme Tiiraan (lajit ja summat alla). Kalle veti myös kaksi puolen tunnin lintukävelyn koetilan ympäristössä. Pihabongaajat saivat Gardenian kahvilasta kahvia ja tuoreita munkkeja tarjoushintaan ja useimmat kävivätkin lämmittelemässä välillä siellä kahvikupposen äärellä.

Paikalla kävi päivän aikana lähemmäs 50 henkeä ja tunnelma oli mukavan leppoisa ja innostunut.

Kanahaukka 1p
Varpushaukka 1p
Kesykyyhky 1p
Mustarastas 7p
Sinitiainen 5p
Talitiainen 20p
Närhi 1p
Harakka 1p
Naakka 1p
Varis 1p
Varpunen 20p
Pikkuvarpunen 5p
Peippo 4p (2 k, 2 n)
Viherpeippo 15p
Tikli 2p
Vihervarpunen 2p
Urpiainen 1ä p
Punatulkku 5p (3 k, 2 n)
Varpunen x pikkuvarpunen 1p sekaparvessa ruokinnalla klo 10-11

 

pihabongaajat (c)B.panda

  Pihabongaajat vauhdissa (C) B.Panda

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin