Tringa kutsuu yleisöä Pihabongaukseen Helsingin Viikkiin 29.1.

pihabongaus-6.jpgBirdLife Suomi järjestää perinteisen Pihabongauksen tammikuun viimeisenä viikonloppuna 29.–30.1. Pihabongaukseen osallistuu myös Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry, jonka edustajat ovat paikalla Viikin Gardenian talviruokinnalla (Koetilantie 1, 00790 Helsinki) lauantaina 29.1. klo 9–13.

Pihabongaus on kaikille tarkoitettu tapahtuma, jossa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla ja ilmoitetaan havainnot BirdLifelle. Samalla välitetään tietoa lintujen suojelusta ja talviruokinnasta sekä kerätään arvokasta tietoa maamme talvisesta linnustosta.

Tringa esittää kutsun kaikille luonnosta ja linnuista kiinnostuneille saapua lauantaina 29.1. Viikkiin tarkkailemaan talvisia lintuja. Luvassa on opastusta lintujen tunnistamiseen sekä lintukävely lähiympäristössä, jossa on havaittu talvehtivana mm. vähälukuinen valkoselkätikka. (Lähdöt Gardenialta klo 10.00 ja 12.00, kesto noin puoli tuntia).

”Pihabongaus on helppo tapa tutustua lintuharrastukseen”, sanoo Tringan puheenjohtaja Seppo Vuolanto. ”Paikalla on asiantuntevat oppaat, ja pääset talvilintujen tarkkailun makuun vaikka et omaa pihaa omistaisikaan.”

Lounasravintola Gardenia tarjoaa lauantaina pihabongareille pullakahvit tarjoushintaan. Ota mukaan omat kiikarit, jos sellaiset omistat!

Valtakunnallinen Pihabongaus järjestetään nyt kuudennen kerran. Viime vuonna yli 15 000 ihmistä tarkkaili lintuja yli 10 000 pihalla.Tringa on yli 2000 jäsenellään BirdLife Suomen suurin jäsenyhdistys.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin