Lintusäätiedote Tringan alueelle 1.-6.10.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Vahva sulkukorkeapaine pysyy koko viikon Suomen läheisyydessä, joten odotettavissa on poutaa, hyvää retkisäätä sekä etenkin viikon loppua kohden yhä todennäköisemmin itäisiä ja kaakkoisia harvinaisia (pikku)lintuja.Säätilanne on samanlainen kuin lokakuussa 1987. Arktisen muuton säätila Vienanmerellä heikkenee vähitellen tai linnut menevät etupäässä Suomen itäpuolelta. Näyttää siltä, että kurjetkin jo menivät pääosaksi, koska maanantain jälkeen muutto on ollut pientä hyvistä säistä huolimatta.

Pe-su: Heikkoa tuulta, aluksi enimmäkseen selkeää, mutta vähitellen pilvisyys lisääntyy. Yöllä voi olla pakkasta. Muutto hajallaan korkeuksissa, melko kovaa yöllä ja aamulla. Petolinnuille erinomaista muuttosäätä, mikäli pilvilautta ei mene ihan yhtenäiseksi.

Ma-ke: Enimmäkseen kohtalaista, merellä ajoittain jopa navakkaa, etelänpuoleista tuulta, enimmäkseen pilvistä. Yöt lämpenevät. Aamumuutto heikkenee, mutta kasautuu matalalle rannikon johtolinjoille, joten näkyvä muutto voi voimistua, samoin merimuutto Suomen rannikon lähellä.

Loppuviikon arvio: Korkeapaine lähestyy takaisin Venäjältä, virtaus käy kaakon puolelta ja heikkenee. Ideaalinen tilanne itäisille harvinaisuuksille. Arktisen muuton lähtötilanne koillisessa paranee.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin