Lintusäätiedote 31.5.-3.6.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Tällä viikolla on odotettavissa hyvin vaihtelevia säitä eri linnuille:

Itämereltä tuleva arktinen muutto on jumissa ma-ke, koska siellä vallitsee voimakas pohjoiskoillinen tuuli. Tosin muuton pääosa on jo mennyt. Torstaina tuuli heikkenee ja arktikan tähteet voisivat tulla.

Kaakosta lähestyy hyvin lämmintä ilmaa. Ma maanpintatuuli on heikko, ti-ke enimmäkseen kohtalaista ja koillisen puolelta; ylävirtaus idästä. Vaikka varsinainen hellesektori jää Venäjälle, itäisiä muuttajia ja harvinaisuuksia voi tulla jaksossa ma-ke. Ma-ti on muutoinkin kaunista retkisäätä, ke pilvisyys lisääntyy etelästä ja sateen mahdollisuus kasvaa, torstai näyttää pilvisimmältä ja sateisimmalta, mutta torstain vastaisena yönä voisi pudota annos viimeisiä eteläisiä hyönteissyöjiä.

Viikonloppua kohti näyttäisi alustavasti tulevan kylmän ilman purkaus luoteesta, joka hyydyttää kaikkea muuttoa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin