Korentohavaintoja kaivataan

Sudenkorentoja kuoriutuu usein massoittain vesistöjen rannalta, ja ne kerääntyvät usein lähellä sijaitseville aurinkoisille paikoille ensimmäisinä aikuiselämän päivinään. Kun nämä lähtevät joukolla liikkeelle, voidaan puhua vaeltavista korennoista. Tällaisia havaintoja Suomesta on raportoitu jonkin verran. Usein kysessä on ollut juuri ruskohukankorento. Koska havainnot ovat yksittäisiä, on vielä epäselvää, vaeltavatko meikäläiset sudenkorennot pitkiä matkoja perhosten tapaan.
Tiistaina 1.6. havaittiin Hangossa paitsi iberiantiltaltti, myös hieno sudenkorentoilmiö. Aivan keskustasta tuli pari havaintoa sadoista ja/tai tuhansista sudenkorennoista, jotka lensivät määrätietoisesti itäisiin suuntiin. Kyseessä lienee ollut ruskohukankorento. Hangon lintuasemalla tätä ilmiötä ei havaittu
Edellä kuvatun kaltaiset havainnot kiinnostavat sudenkorentoharrastajia. Sudenkorennon lajilla ei ole väliä, mutta jos pystyt lajin määrittämään/kuvaamaan, se lisää havainnon arvoa! Jos siis havaitset sudenkorentojen massaliikehdintää, ilmoita havaintosi Petro Pynnöselle osoitteeseen petropynnonen@hotmail.com.
 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin