Lintusäätiedote 24.-26.5.

Jarmo Koistisen lintusäätiedote Tringan alueelle:

Itäinen lämmin virtaus loppui toistaiseksi, joskin maastossa on vielä löytymättömiäkin makupaloja. Tällä viikolla on viileää ja epävakaista, mutta suotuisia arktisen muuton säitä on likimain joka toinen päivä.

ma: Syvenevä matalapaine lähestyy Itämereltä. Yleisesti sadetta tai kuuroja. Laaja sadealue sekä voimakas luoteen ja lännen välinen tuuli Pohjois-itämerellä estävät muuttoa tehokkaasti iltaan asti.

ti: Enimmäkseen poutaa ja pilvistä; iltapäivällä vaihtelevaa pilvisyyttä ja kasvava kuuroriski. Yöllä aluksi navakkaa, aamulla ja päivällä etupäässä kohtalaista lounaistuulta. Hyvää muuttosäätä kuikkalinnuille ja sepelhanhille. Myös kahlaajia voisi  mennä.

ti ilta-ke: Pohjois-Itämerellä taas voimistuvaa luoteenpuoleista tuulta, mikä painaa arktikan Viroon tai keskeyttää muuton. Kahlaajat voivat tosin pudota alas näkyville, mutta niiden muuton ennustamisen osaa vain sendari. Mahdollisesti edelleen kuurosateita.

loppuviikon arvio: mahdollisesti hyviä säitä arktikalle ja harvinaisuuksille.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin