Linnunpoikanen tarvitsee harvoin ihmisen apua

Monilla linnuilla ovat poikaset lähdössä pesistä juuri näinä päivinä. Luonnossa liikkujat tapaavat usein näitä pesästä lähteneitä poikasia ja saattavat luulla niitä orvoiksi. Lähes poikkeuksetta kyseessä on kuitenkin emojen hyvin huolehtima poikanen, joka ei tarvitse ihmisen apua:
20090606_tiirannapero_pieni.jpg
"Poikasten lentotaidot eivät ole vielä kovin kehittyneet, joten usein niitä luullaan loukkaantuneiksi. Usein myös luullaan, että emot ovat hylänneet poikaset, mutta tämäkään ei tavallisesti pidä paikkaansa, vaan emot ovat jossakin lähistöllä etsimässä ruokaa, tiedottaja Lauri Hänninen BirdLife Suomesta neuvoo. 

"Parasta on jättää tällaiset yksinäisiltäkin näyttävät poikaset rauhaan. Vaaralliselta paikalta, kuten tieltä, kannattaa poikanen kuitenkin siirtää sivuun.”

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin