Haahka taantuu, tiirat runsastuneet – Alustavia tuloksia saaristolaskennoista

Tulliniemen linnustonsuojelualueen pesimälinnustokartoitukset ovat loppusuoralla ja laskennat on määrä viimeistellä kesäkuun puoliväliin mennessä. Valtaosa luodoista on kuitenkin jo käyty kahdesti läpi.

Alustavien tulosten perusteella haahkojen parimäärä on pudonnut kolmanneksella vuodesta 2005, jolloin luodot viimeksi kartoitettiin. Tiirat ovat puolestaan runsastuneet huomattavasti. Kala- ja merilokkien pesimäkanta näyttää pysyneen suurinpiirtein samana. Uutena pesimälajina ls-alueen luodoille on levinnyt valkoposkihanhi (8 paria), joka tosin on pesinyt jo ympäröivässä saaristossa 2000-luvun alusta lähtien. Luotojen kartoitusten yhteydessä löytyi myös uhanalaisen isoapolloperhosen toukka. Kartoitusten lopulliset tulokset valmistuvat loppukesällä, kun vajaan 60 luodon laskentatiedot on saatu analysoitua.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin