Tornien taiston tulokset

BirdLife Suomen Tornien taisto -tapahtumaan osallistuttiin 289 lintutornissa ympäri maan. Eniten lajeja, 113, havaittiin Pyhäjoen Parhalahden tornissa. Sadan lajin raja ylitettiin myös Lumijoella (112), Virolahdella (102), Kiteellä (102), Siikajoella (101) ja Joensuussa (100).

Tringan alueen joukkueista menestyivät parhaiten Vanhankaupunginlahden Keinumäessä ja Purolahdessa kisanneet joukkueet, jotka havaitsivat 90 lajia.

Lännestä tullut sadealue tasoitti kisaa perinteisesti lähes ylivoimaisten Porin ja Kristiinankaupugin tornien ja muun maan välillä. Tringan alueella Hangossa staijattiin vuoroin sateessa ja sumussa, Lauttasaaressa Myllykallion tornin joukkue vietti osan päivästä tornin alla suojassa.

Torneista havaittiin keskimäärin 65 lajia. Kilpailun pohjoisimmassa tornissa Inarin Kaamasessa havaittiin 46 lajia. BirdLifen vuoden lintu törmäpääsky raportoitiin 89 tornista.

Torneista raportoituja pikkuharvinaisuuksia olivat muun muassa punapäänarsku, lampiviklo, jalohaikara ja niittysuohaukka. Tringan alueen parhaita havaintoja olivat neljän muuttavan avosetin parvi Haliaksella, Santahaminassa havaittu mustapyrstökuiri ja Saltfjärdenilla nähty niittysuohaukka. Myös varhaisista tervapääskyistä, harmaasiepoista, rytikerttusista ja sinirinnoista tehtiin havaintoja.

Osallistujien kesken arvottu 500 euron lahjakortti Lintuvaruste-kauppaan meni Kouvolan Lappalanjärvellä kisanneelle joukkueelle.

Tornien taisto on vuodesta 1994 järjestetty leikkimielinen kilpailu, jossa joukkueet pyrkivät havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia lintutornista kahdeksan tunnin aikana. Samalla kerätään varoja linnustonsuojeluun.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin