Lintusäätiedote Tringan alueelle 8.-10.5.

Jarmo Koistisen lintusäätiedote viikonlopulle:

Keskimäärin kohtalaiset muuttosäät jatkuvat ja punakuirit varmaan menevät pian.

Pe: Yöllä navakaksi voimistuvaa lounaanpuoleista tuulta ja ajoittain sadetta; kohtalainen yömuuttosää. Sade loppuu aamulla, on alapilviä mutta päiväksi nekin häviävät. Päivällä tuuli on kohtalainen-navakka ja länsilounaan puolelta. Melko hyvä arktikamuuttosää.

La: Yöllä tilapäinen lämmin putki etelästä Suomeen, poutaista ja kovaa yömuuttoa. Kaakkoinen tuuli voimistuu nopeasti navakaksi-kovaksi ja kääntyy iltapäivällä lounaiseksi. Lännestä sadetta aamulla-aamupäivällä, joka lakkaa lännestä alkaen iltapäivän aikana. Sade voi ajoittain olla rankkaa, joskin sadealue on kapeahko. Illalla poutaa, mutta edelleen navakkaa lounaistuulta. Kehno arktikamuuttosää, mutta sopivaa kahlaajien pudostuskeliä.

Su: Navakkatuulinen lounainen virtaus, jossa vallitsee vaihteleva pilvisyys ja tuskin sataa. Melko hyvä muuttosää arktikalle ja kohtalainen yömuutolle.

Ensi viikon alussa arviolta maanantaina sangen hyvä muuttosää, mutta sen jälkeen mahdollisesti voimakas kylmäilmanpurkaus luoteesta, joka jumittaisi muuton useammaksi päiväksi.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin