Syyskuun atlastiedote

Syksyn myötä lintujen pesimäkausi alkaa olla ohi. Nyt kannattaa viipymättä tallentaa kesän atlashavaintosi, jos niitä on vielä ilmoittamatta. Muistathan, että myös aiemmilta atlasvuosilta 2022 ja 2023 unohtuneita havaintoja kannattaa edelleen tallentaa atlakseen. On tärkeää saada ajantasaisin käsitys atlaksen tilanteesta, kun valmistaudumme ensi vuoteen ja atlaksen viimeiseen maastokauteen.

Tringan osalta atlaksen tilanne on täällä: tulokset.lintuatlas.fi/society/ML.1091. Kartasta pistää silmään Lullulan alue, missä ruudut ovat Erinomaisesti selvitettyjä, huikea suoritus! Tyydyttäviä ruutuja on saariston lisäksi enää alueemme pohjois- ja koillisreunoilla. Näilläkin ruuduilla tilanne on tämän vuoden aikana kehittynyt harppauksin APLA:n harrastajien atlasaktivoitumisen myötä.

Tarkista ruudun puutelista, löytyykö havainnoistasi ruudun tietoihin täydennystä. Tai tunnetko jonkun ruudulla asuvan tai liikkuvan henkilön, jolta voisit kysellä havaintoja? Kaikki luotettavat tiedonmurut kannattaa hyödyntää, sillä se helpottaa viimeisen vuoden atlastyötä.

Eikö joku havaintosi näy tulospalvelussa? Lintuatlaksen tulospalvelussa tiettyjen arkaluontoisten lajien tietoja on karkeistettu ja osittain salattu lajien suojelemiseksi. Kaikki ilmoitetut havainnot tulevat kuitenkin lintuatlashankkeen käyttöön. Lisäksi Tiiran kautta kirjatut havainnot, jotka on salattu Tiirassa, tulevat atlaksen tuloksiin kolmen kuukauden viiveellä. Lue lisää: lintuatlas.fi/sensitiiviset/

Kiitos kaikille tähänastisesta atlastyöstä!

Linkkejä
Mikä lintuatlas? birdlife.fi/lintuatlas/ ja lintuatlas.fi/
Lintuatlaksen tulospalvelu: tulokset.lintuatlas.fi/
Atlashavaintojen ilmoittaminen: birdlife.fi/suojelu/seuranta/lintuatlas/atlashavainnot-tiiraan/ lintuatlas.fi/havaintojen-tallentaminen/

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin