Etsitään: remonttitaitoisia tekijöitä ja talkoolaisia Haliakselle

Halias, eli Hangon lintuasema, etsii riveihinsä remonttitaitoisia ja rakennusprojekteista kiinnostuneita uusia aktiiveja! Asemalla on vireillä useampi rakennus- ja kunnostushanke, joista kiireisin on aseman saunarakennuksen remontti. Tiedossa on myös aseman perinteiset kesätalkoot 27.-28. heinäkuuta, joissa kunnostetaan aseman rakennuksia, verkkolinjoja sekä piha-aluetta. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan talkoisiin tästä: tringa.fi/tapahtuma/kesatalkoot-hangon-lintuasemalla/

Saunaremontissa on määrä vaihtaa löylyhuoneen lattia sekä uusia kattohuopa. Työt voidaan tarvittaessa tehdä kahdessa osassa:

  • Saunarakennuksen löylyhuoneen remontti. Löylyhuoneen lattian uusiminen – nykyinen puretaan pois ja tilalle asennetaan uudet lattialaudat ja vanerit. Lauteiden purku ja rakentaminen uudelleen niin, että lauteet on nostettavissa pystyyn. Löylyhuoneen kiukaan ja suoja-alustan vaihtaminen uuteen.
  • Saunan kattohuopien uusiminen.

Saunaremontti on määrä tehdä heinä–elokuussa 2024. Kaikkea remonttiin liittyvää ei tietenkään tarvitse tehdä yksin, vaan avuksi järjestetään talkooporukka aseman aktiiveista. Asemalta löytyy työkaluja ja lisää hankitaan tarvittaessa. Saunaremontin tekijöille Tringa korvaa matkakulut, tarjoaa majoituksen asemalla sekä ruokailut (tai päivärahat ruokakuluja vastaan).

Saunaremontista ja/tai muista tulevista kunnostushankkeista kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä Hangon lintuaseman asemanhoitajiin: halias(ät)halias.fi . Muita tulevia rakennus- ja kunnostusprojekteja Haliaksella ovat mm. aseman havainnointibunkkerin laajennus sekä aseman lisärakennus ja vesihuollon uudistus.

Lintuasemarakennuksen eteläseinän ulkolaudoitus uusittiin talkoovoimin kesällä 2014. Kuva: Johannes Silvonen.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin