Lintusäätiedote Tringan alueelle 5.–8.3.2024

Kun lähes jatkuva sumu tai hyvin matala pilvi hellitti välillä (vaikka niiden ajan ja paikan ennustaminen oli taas hyvin vaikeaa), viikonloppuna aikaisten muuttolintujen etujoukkoja ehti saapua leudossa virtauksessa. Lumen paljous kuitenkin pysäyttää tai jarruttaa muuton pääosan etenemistä aivan Lounais-Suomesta pidemmälle. Myös kylmenevät pakkasyöt hillitsevät muuttoa koko tämän viikon ajan. Lisäksi Itämeren vastatuuli estää huomenna täysin muuttajien saapumisen. Onneksi näköpiirissä on kuitenkin melko pitkä poutainen korkeapainejakso, joten uuden lumipyryn uhkaa ei toistaiseksi ole. Kevättalvinen säätyyppijakso alkaa.

Ti: Enimmäkseen kohtalaista, Suomenlahdella ja Itämerellä voimakkaan navakkaa koillisenpuoleista tuulta, joka lamauttaa muuton. Enimmäkseen melko selkeää. Lämpötila +- 2 astetta.

Ke: Pohjoisenpuoleista heikkoa tuulta, Itämerellä navakkaa idästä. Ei suosi muuttoa. Pilviä enemmän kuin ti, mutta voivat olla enimmäkseen vain ohuita yläpilviä, joskin alapilvilauttojenkin mahdollisuus kasvaa. Sisämaassa yöpakkasta 5–10 astetta (jos ei ole pilvistä), iltapäivällä maksimi noin +4.

To–pe: Kuten keskiviikko, mutta pilvisempää ja Itämerenkin tuuli heikkenee sekä kääntyy pohjoisen puolelle. Yöt edelleen kylmiä. Kylmyyden ja lumen takia muutto on vähäistä, joskin hiukan parempaa kuin edellisinä päivinä.

150 150 Risto Nevanlinna
Kirjoita jotakin