Tringan syyskauden avaus Tieteiden talossa: syyskuun lintuilta

Tringan syyskausi käynnistyy torstaina 7. syyskuuta, kun Tieteiden talossa järjestetään Tringan syyskuun lintuilta. Lintuillat ovat jatkoa perinteikkäille kuukausikokouksille. Tilaisuuden nimi muuttuu, mutta ajankohta, kokoontumispaikka sekä luonne säilyvät. Lintuiltoja järjestetään kesää lukuunottamatta kerran kuussa, pääsääntöisesti joka kuun ensimmäinen torstai klo 18 Tieteiden talossa (Kirkkokatu 6, Hki). Tringan lintuillat ovat kaikille avoimia tilaisuuksia.

Syyskuussa Tringan lintuillan vieraaksi saapuu Katja Rönkä, joka pitää esitelmän Rytikerttusten toinen vuosisata Suomessa – mistä ne tulivat, keitä ne ovat ja miltä tulevaisuus näyttää?
FT Katja Rönkä on Suomen Akatemian rahoittama tutkijatohtori ja tekee tällä hetkellä tutkimusta ilmastomuutoksen vaikutuksesta biologisiin vuorovaikutuksiin. Nykyisessä tutkimusryhmässään hän on perehtynyt etenkin rytikerttusen ekologiaan ja käyttäytymiseen. Syyskuun lintuillassa sukelletaan tutkijoiden mukana ruovikkoon katsomaan, kuinka rytikerttuset reagoivat  3D-printattuun käkeen tai kilpailijaan pesällään.

Syyskauden 2023 lintuiltojen ohjelmat:
07.09. Katja Rönkä: Rytikerttusten toinen vuosisata Suomessa
05.10. Juha Honkala: Mitä tiedämme kehrääjän muutosta?
09.11. William Velmala: Lintuasematunnelmia Mongoliasta (Tringan sääntömääräinen syyskokous)
07.12. Joulukuu lintuillan ohjelma ilmoitetaan myöhemmin

Rytikerttunen (Acrocephalus scirpaceus) Kuva: Edward Kluen


150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin