Lintumessut veti väkeä Viikkiin

Lauantaina 19. elokuuta järjestetty BirdLife Suomen lintumessut kokosi jälleen ison joukon linnuista ja lintuharrastuksesta kiinnostuneita Helsingin Viikkiin. Harmaa ja hetkittäin tihkusateinen keli ei osallistujia tuntunut juurikaan haittaavan, yleisöä saapui messuille edellisvuoden tapaan varsin mukavasti ja tunnelma oli viileästä säästä huolimatta lämminhenkinen. Tapahtuman tarjonta oli tänäkin vuonna monipuolinen: kuvaesityksiä, esitelmiä, opastettuja retkiä ja iso joukko näytteilleasettajia.

Lintumessujen yleisö kuuntelee, kun Dick Forsman kertoo pääkaupunkiseudun kanahaukoista.

Tringa vastasi lintumessujen opastetuista retkistä, joita järjestettiin messupäivän aikana kaikkiaan 12 kappaletta. Aamun ensimmäiset kaksi retkeä starttasivat jo ennen messujen alkua kohti Vanhankaupunginlahtea, ja toisella näistä aamuretkistä oli teemana lintukosteikot ja mukana kosteikkoasiantuntija Markku Mikkola-Roos.

Loput retket järjestettiin messujen alettua ja ne suuntautuivat eri puolille Viikkiä. Perinteisten lintukävelyiden lisäksi osalla retkistä oli erityinen teema: kaksi retkeä oli suunnattu lapsille ja lapsiperheille, yksi lintukuvauksesta kiinnostuneille, yhdellä retkistä päästiin seuraamaan uuttukyyhkyjen rengastusta Eero Haapasen johdolla ja yhdellä retkellä oli mukana fysioterapeutti Anna Roni, joka antoi retken osallistujille ohjeita lintuharrastajan kehonhuoltoon. Retkille osallistui kaikkiaan 199 retkeläistä. Monipuolisen retkiohjelman oli koonnut Tringan retkikoordinaattori Jaana Sarvala ja lasten retkistä vastasi Tringan juv-toimikunta.

Retkiryhmä lähdössä uuttukyyhkyjen rengastusretkelle Eero Haapasen (kuvassa vasemmalla) johdolla. Kuva: Jaana Sarvala

Tringa esittäytyi omalla messupisteellään, jolta jaettiin Tringan jäsenesitteitä ja jäsenlehden näytenumeroita sekä esiteltiin Tringan lintukosteikkokampanjaa. Tringan messupisteellä riitti päivän mittaan väkeä – niin vanhoja jäseniä kuin myös uusia jäsenyydestä kiinnostuneita kävi jututtumassa ständillä päivystäneitä aktiiveja. Lämmin kiitos lintumessujen järjestelyistä vastanneille, tapahtuman vapaaehtoisille sekä kaikille lintumessujen kävijöille. Ensi vuonna uudestaan!

Tringan retkikoordinaattori Jaana Sarvala vastasi lintumessujen retkiohjelmasta ja vastaanotti ilmoittautumiset päivän retkille. Kuva: Dolf Assmann
Tringan puheenjohtaja Aleksi Mikola (kuvassa vasemmalla) Tringan esittelypöydän takana.

 

Tringan juv-toimikunnan oppaita lintumessujen lasten teltalla. Kuva: Jaana Sarvala
BirdLife Suomen messupisteellä.
Messuyleisöä ohjelmalavan edustalla.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin