Tringan talvirallin 6.12.2022 tulokset

Tringan talviralli järjestettiin itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Mukaan lähti tällä kertaa 6 joukkuetta, joista yksi osallistui ekona (=ainoastaan lihasvoimin liikkuen). Sää oli tapahtumapäivänä enimmäkseen sateinen ja tuulinen, Hankoniemellä satoi vettä ja idempänä räntää ja lunta. Ralliaika oli perinteinen klo 0.00-18.00 ja alueena koko Tringan toimialue. Purku pidettiin edellisvuosien tapaan etäyhteyden välityksellä.

Rallin voiton vei joukkue ”Ralli-remix” (Tuomas Seimola, Johannes Silvonen) 61 lajilla. Toiseksi sijoittui 60 lajilla Takaveto (Jukka Salokangas, Jyri Strandberg, Juha Kettunen, Andreas Lindén) ja kolmannen sijan vei Länsimetro Hankoon (Aleksi Mikola, Tomas Swahn, Ossi Tahvonen, Joonatan Toivanen) 53 lajilla. Rallin yhteislajimäärä nousi 88 lajiin.

Sanonta ”vuodet eivät ole veljeksiä” näkyy myös talvirallin tuloksissa: Toisin kuin vuosi sitten, marjalinnut olivat vähissä, esim. rastaita havaittiin vain kaksi lajia (musta- ja räkätti-) ja tilhiäkin vain siellä täällä. Kottaraista ei havaittu lainkaan ja tikat olivat kateissa: palokärki ja harmaapäätikka olivat ässiä, eikä käpytikan lisäksi havaittu muita tikkoja. Sen sijaan vesilintuja näkyi tällä kertaa hyvin, mm. 5 lajia anaksia ja kolme sotkalajia, uivelon, nokikanan ja merimetson havaitsi lähes joka joukkue (5/6). Kahlaajia näkyi vain yksi laji, jonka senkin havaitsi vain yksi joukkue (7 merisirriä  Hangossa Täktbuktenin edustalla). Tringan talvirallilla on sen verran pitkä historia, että rallille uusia lajeja ei enää havaita läheskään joka vuosi. Tällä kertaa sellainen kuitenkin nähtiin, kun Takaveto ehti havaita Helsingin Laajasalon edustalta löytyneen etelänkiislan. Muuta mukavaa: pajusirkku (sekä Helsingissä että Espoossa), kuningaskalastaja, kaksi tuulihaukkaa (Vantaalla), sepelkyyhky (Hki), uuttukyyhky (5 linnun parvi Ha Täktomissa), kiuru (Ha) ja västäräkki (Va), pähkinänakkeli (Raa). Ässät, eli lajit jotka vain yksi joukkue onnistui havaitsemaan rallissa, mainitaan kaikki alla olevassa tuloslistassa.

Tulokset:
1. Ralli-remix (T. Seimola, J. Silvonen) – 61 lajia. Ässät: valkoposkihanhi, viiksitimali, hiirihaukka, pyy, tukkakoskelo, punasotka, jouhisorsa, uuttukyyhky, niittykirvinen, merisirri.
2. Takaveto (J. Salokangas, J. Strandberg, J. Kettunen, A. Lindén) – 60 lajia. Ässät: palokärki, piekana, tuulihaukka, lehtopöllö, etelänkiisla, mustapääkerttu, västäräkki.
3. Länsimetro Hankoon (A. Mikola, T. Swahn, O. Tahvonen, J. Toivanen) – 53 lajia. Ässät: pilkkasiipi, kaakkuri, kiuru.
4. Aquila
 (C. Casagrande, J. Hynninen, I. Kecskemeti) – 48 lajia. Ässät: harmaapäätikka, kuningaskalastaja, sepelkyyhky.
4. Luonto ei ole koskaan ollut meidän (S. Virta), Eko-sarja – 48 lajia. Ässät: mustalintu, pähkinänakkeli.
6. Mosa IC (D. Assmann, M. Assmann) – 26 lajia. Ässät: pyrstötiainen.

Aikaisempien Tringan rallien tuloksia on koottu pinnarallit-sivulle.

Joukkue ”Länsimetro Hankoon” tähystää Tammisaaren Stadsfjärdenille. Kuvaaja: Aleksi Mikola.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin