Tringan pinnakisapalvelu uudistuu ja uudet kisat käynnistyvät vuodenvaihteessa

Kuva: pikkusieppo, Micha Fager

Tringan pinnakisojen alustana on ansiokkaasti palvellut vuodesta 2014 alkaen Mikko Heikkisen luoma pinnakisapalvelu. Nyt vanha kisapalvelu on tullut kuitenkin tiensä päähän, sillä vanhuudestaan johtuen siinä on puutteita muun muassa tietoturvassa ja ylläpitotoiminnoissa.

Kuluneen vuoden aikana Tringalle on luotu kokonaan uusi pinnakisapalvelu, joka löytyy nyt osoitteesta https://kisa.tringa.fi/. Uusi palvelu mahdollistaa mm. uusien ominaisuuksien lisäämisen sekä kisojen luonti- ja moderointivastuun jakamisen aiempaa useammalle henkilölle. Myös yksittäisten kisojen ominaisuuksia on nyt aiempaa helpompi muokata: esimerkiksi lajilistaa vaihtamalla pinnakisapalvelussa voitaisiin järjestää vaikkapa perhos- tai nisäkäspinnakisoja. Tringan pinnakisapalvelu on avoin myös muiden lintuyhdistysten käyttöön. 

Uuden pinnakisapalvelun koodauksesta on vastannut pääosin tringalainen Arttu Oksanen, Tringan webmasterin Mikko Kohon avustuksella. Palvelun ominaisuuksien kehitys- ja suunnittelutyössä mukana ovat olleet myös Mikko Heikkinen, Johannes Silvonen, Pasi Pirinen ja Touko Torppa. Tringa kiittää kaikkia projektissa mukana olleita!

Käynnissä olevat pinnakisat käydään loppuun vanhalla pinnakisapalvelulla, mutta ensi vuoden kisat löytyvät uudesta pinnakisapalvelusta. Pinnakisapalveluun ei tarvita erillistä rekisteröitymistä, vaan kirjautuminen tapahtuu Suomen Lajitietokeskuksen järjestelmän kautta esimerkiksi omilla Google- tai Facebook -tunnuksilla.

Ensi vuonna pinnakisapalvelussa järjestetään sekä vanha tuttu ekopinnaskaba 2022, että uusi kisamuoto, Tringan atlasruutuskaba 2022. Atlasruutuskabassa pinnoja kerätään vuoden 2022 ajan vapaavalintaisesta lintuatlasruudusta, jonka koko on 10 x 10 kilometriä. Kisan tarkoituksena on innostaa lintuharrastajia retkeilemään ja ilmoittamaan havaintojaan Tringan alueen lintuatlasruuduista. Samalla tavoitteena on nostaa tietoisuutta vuonna 2022 käynnistyvästä Suomen neljännestä lintuatlaksesta. Tringan toimialueen atlasruudut on listattu täällä: https://www.vanha.tringa.fi/atlasruudut/.

Tarkemmat ohjeet kisoihin osallistumiseen ja uuden pinnakisapalvelun käyttöön löytyvät Tringan verkkosivuilta:

https://www.vanha.tringa.fi/atlasruutuskaba/

https://www.vanha.tringa.fi/ekopinnaskaba/

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin