Lähipäivien lintusää: Tiistain jälkeen luvassa hieman helpotusta, mutta suurta ryntäystä ei ole näköpiirissä

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Kolea ilmamassa vallitsee Suomessa ainakin seuraavan viikon. Vähän helpotusta muuttosäähän on luvassa huomisen jälkeen, kun pohjoisenpuoleinen voimakas virtaus heikkenee Itämerellä, matala pilvikatto repeilee, eikä laajoja sateita ole tiedossa. Kuitenkaan suurta ryntäystä ei ole näköpiirissä, koska lämmintä myötätuulikorkeapainetta ei tule.

Ti: Heikkoa-kohtalaista pohjoistuulta, illalla Hangossa mahdollisesti navakkaa. Enimmäkseen on pilvistä tai melkein pilvistä, pilvi on sangen paksua ja matalalla, ja vähän voi tulla heikkoa sadetta tai tihkua. Muuttosää on huono tai parhaimmillaankin vain kohtalainen.

Ke: Sisämaassa yöpakkasta. Aamulla on heikkoa pohjoisenpuoleista tuulta, joka päivällä kääntyy länteen ja voimistuu merellä jopa navakaksi. Aamupuolella verraten selkeää, päivällä vähitellen taas pilvistyvää ja ajoittain vesikuuroja. Kohtalaisen hyvä muuttosää, jota voimistaa edeltävien päivien muuttopatoutuma, mutta toisaalta kylmyys hillitsee hyönteissyöjien yömuuttoa ja sadekuurot iltapäivällä petolintumuuttoa. Rastailla ja järripeipoilla alkaa olla jo vähän kiire tulla Suomeen.

To: Sisämaassa yöpakkasta. Todennäköisesti heikkoa lännenpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja iltapäivällä mahdollisesti vesi- tai räntäkuuroja sekä merituulta. Kohtalaisen hyvä muuttosää, mutta edelleen kylmyys vaimentaa etenkin hyönteissyöjämuuttoa. Hanhet, vesilinnut ja kahlaajat putoavat herkästi odottelemaan parempia säitä.

Jatkoarvio: Heikkotuulista, poutaista ja osaksi aurinkoista, mutta edelleen koleaa. Muuten muutto- ja retkisää on melko hyvä. Merituulen mahdollisuus iltapäivällä rannikolla kasvaa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin