Lähipäivien lintusää: Edessä pitkä ja kolea jakso, Itämerellä voimakas pohjoinen kylmänpurkaus

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Kunnon kevätsäät loppuivat tänään, ja edessä onkin pitkä kolea jakso, jossa vielä pohjoisenpuoleiset tuulet vallitsevat. Lähipäivinä etenkin Itämerellä ja Pohjanlahdella on voimakas pohjoinen kylmänpurkaus. Lämpimät putket kiertävät Suomen kaukaa ja muutto hidastuu selvästi. Saa nähdä, ilmestyykö näihin aikoihin keskimäärin tulevia ensimmäisiä sirittäjiä, mustavikloja, hernekerttuja, kirjosieppoja ja pajulintuja tällä viikolla juuri lainkaan maastoon. Kuten viime keväänä, kylmä jakso tässä vaiheessa aiheuttaa epäonnistumisia myös aikaisille pesijöille.

La: Idässä heikkoa-kohtalaista, lännessä kohtalaista-navakkaa luoteenpuoleista tuulta. Verraten pilvistä ja etenkin lännessä ajoittain heikkoa vesi- tai räntäsadetta sekä koleaa. Näkyvyys on loistava, mutta vastatuuli ja kylmyys hillitsevät muuttoa paljon.

Su: Kohtalaista-navakkaa luoteen ja pohjoisen välistä tuulta. On verraten pilvistä, ja aamulla voi tulla yksittäisiä vesi- tai räntäkuuroja, iltapäivällä tai illalla pohjoisesta alkaen jatkuvaa vesi- tai räntäsadetta. Muuttosää on aamulla huonohko, iltapäivällä mahdollisesti masentavan huono.

Ma: Enimmäkseen on kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, verraten pilvistä ja aamulla kohtalainen vesi- tai räntäsateen mahdollisuus. Päivällä poudan todennäköisyys on aika suuri ja pilvisyys voi rakoilla. Huonohko muuttosää.

Jatkoarvio: Kolea säätyyppi ei muutu.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin