BirdLifen syyskokouksen kuulumisia

BirdLifen edustajiston syyskokous pidettiin etäyhteydellä 22.11. Kokoukseen osallistui yli 70 jäsenyhdistysten edustajaa eri puolilta Suomea. Tringalla on yhdeksän edustajaa, joista kahdeksan oli aktiivisesti mukana kokouksessa.

Kokouksessa käytiin läpi BirdLife Suomen ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Emoyhdistyksen toiminta on vakaalla pohjalla, ja koronan vaikutuksista huolimatta tulevaisuus näyttää hyvältä. Yhdistyksiin kuuluvien lintuharrastajien määrä on kasvussa, mikä heijastuu myös BirdLife Suomen toimintaan ja vaikutusmahdollisuuksiin. Suojelupuolella haasteita kuitenkin riittää niin kotimaassa kuin kansainvälisellä puolella.

BirdLifen hallituksen jäsenistä puolet oli erovuorossa. Varapuheenjohtajaksi valittiin uudelle kaudelle Hanna Aalto, ja hallituksen jäseninä jatkavat Juhani Kairamo ja Jyrki Mäkelä. Uusina kasvoina hallitukseen valittiin Pohjois-Karjalasta Hannu Lehtoranta ja Tringan entinen varapuheenjohtaja Jaakko Asplund. Onnea ja menestystä kaikille vaativaan pestiin, ja kiitos hallituksessa yhden kauden istuneelle tringalaiselle Petro Pynnöselle, joka käytti nyt erovuoroaan.

Yhdistyksen strategiapäivitys kaudelle 2021-23 käytiin läpi ja hyväksyttiin pienin lisäyksin. Lisäksi Tiira-lintutietopalvelun kehityksestä keskusteltiin pitkään.

Vuoden retkikummina palkittiin jyväskyläläinen Sami Ylistö ja vuoden nuorena lintuharrastajana posiolainen Akseli Myllyneva. Tringa onnittelee molempia hyvästä työstä ja merkittävästä tunnustuksesta!

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin