BirdLife Suomen hopeinen ansiomerkki Petteri Lehikoiselle

Tringan ja Hangon lintuaseman monivuotiselle aktiiville Petteri ”Pepe” Lehikoiselle on myönnetty emojärjestömme BirdLife Suomen hopeinen ansiomerkki. Merkki luovutettiin lauantaina 16.2.2019 Avescapesin määrityspäivässä.

Petteri Lehikoinen aloitti yhdistystoiminnan Tringan nuorisjaoston riveissä 1990-luvulla. Hänet opittiin jo silloin tuntemaan ahkerana asemakävijänä ja erittäin tarkkasilmäisenä määrittäjänä.

Tringan havaintotoimikunnassa Lehikoinen on ehtinyt toimia 16 vuotta, minkä lisäksi hän on ollut pari vuotta aluevastaavana sekä kaksi vuotta Tringan havaintolupatoimikunnassa.

Halias-vuorokausia hänelle on kertynyt 906 kappaletta eli noin kaksi ja puoli vuotta. Lintuasematoimikunnassa hän on ollut yhteensä yhdeksän vuotta, joista viisi vuotta asemanhoitajana.

Lehikoinen on edistänyt lintutiedon leviämistä puhumalla, opastamalla ja kirjoittamalla. Hänet tunnetaan ennen kaikkea määritysosaamisestaan, mutta hän on julkaissut artikkeleita ja esitelmöinyt myös kosteikoista ja linnustonseurannasta.

Lisäksi hän on vetänyt erilaisia lintukursseja ja Linnut-lehden määrityskuvapalstaa. Edesmenneen Alula-lehden toimittamiseen hän osallistui kahden vuoden ajan. BirdLife Suomen valtakunnallisessa rariteettikomitessa hän on ollut jäsenenä vuodesta 2013 alkaen.

Tringa onnittelee lämpimästi Pepeä ja toivottaa hyviä haasteita lintuasematoiminnan ja määrityksen parissa myös tuleville vuosille!

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin