Tringa järjestää rengastuskurssin

Uusia rengastajia tarvitaan!

Tringa järjestää rengastuskurssin uusille rengastajiksi aikoville tänä keväänä. Kurssi sisältää neljä luentoa arki-iltoina, kaksi käytännön rengastusharjoittelukertaa viikonloppuina Rönnskärin lintuasemalla ja lupaan oikeuttavan rengastustentin. Kurssille otetaan 10 kokelasta.

Kurssin kohderyhmänä ovat henkilöt, joilla ei ole vielä omaa rengastuslupaa. Kurssin tarkoituksena on antaa perustyökalut ja osaaminen lintujen käsittelyyn turvallisesti, määritystietoutta lintujen iän ja sukupuolen määrityksestä ja myös yleistä tietoa, miksi lintuja rengastetaan ja rengastusaineiston tuloksista.

Jos kiinnostuit, lähetä lyhyt hakemus sähköpostilla osoitteeseen slehikoinen81(a)gmail.com 1.3. mennessä. Hakemuksessa tulisi käydä ilmi muutamalla virkkeellä, mitä lintuja haluaisit ruveta rengastamaan luvan saatuasi ja miksi.

Kurssin hinta on 25€ + Rönnskärin asemamaksu 25€. Harjottelukerrat eivät ole pakollisia, mutta varmasti antoisin osa kurssia.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Luonnontieteellisen keskusmuseon kanssa.

Kurssin vetäjinä toimivat Samuli Lehikoinen (kurssivastaava), Pertti Panula ja Markus Piha (Luomus).

Luentoajat: 20.3., 27.3., 2.4. ja 9.4.

Retket Rönnskärille 12.-14.4. 2019 ja/tai 26.-28.4. 2019

Tervetuloa kurssille!

Linkkejä:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yli-294-000-rengastusta-viime-vuonna-lintuja-rengastettiin-suomessa-ennatysmaara/7272380

http://www.luomus.fi/fi/lintujen-rengastus

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin