Tringan lintutilannekatsaus – helmikuun alku

Kuvassa viiksitimali ©Micha Fager.

Lintutalvi on jatkunut helmikuisen hiljaisena. Talvi saattaa olla kuitenkin jo suurimmilta osin selätetty, sillä 15 vuorokauden sääennuste näyttää etelärannikolle helmikuun loppuun saakka nollan asteen yläpuolisia päivälämpötiloja. Saapa nähdä, joko kiurujen, uuttukyyhkyjen ja töyhtöhyyppien kevätmuutto on käynnistynyt seuraavaan katsaukseen mennessä.

Jaksolla pikkukajava muutti Porkkalassa länteen ja tunturikiuru nähtiin pellolla Siuntion Störsbyssä. Mäntsälän Metsäkulmassa viihtyy edelleen 5 peltopyyn parvi, jotka ovat Tringan alueella käyneet hyvin harvalukuisiksi. Hiiripöllöt taas nähtiin Tuusulassa, Mäntsälässä ja Helsingissä, lapinpöllö Espoossa.  

Kerääntymistä mainittakoon 11 750 allia Porkkalassa, 550 telkkää Hangon Tulliniemessä, 5 hiirihaukkaa Raaseporin Snappertunassa, 14 naurulokkia Hangon kalasatamassa ja 20 nokkavarpusta Helsingin Puistolassa.

Harvalukuisia talvilajeja olivat mm. Hangossa nähdyt muuttava harmaasorsa ja merellä uiva kuikka, rautiainen Siuntiossa, laulurastas edelleen Helsingissä, lapinsirkku Hangossa ja 2 mustavarista Helsingissä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin