Margus Ellermaa on vuoden 2019 lintulaskija

Tringan emoyhdistys BirdLife Suomi ja Luonnontieteellinen keskusmuseo ovat valinneet vuoden 2019 lintulaskijaksi tringalaisen Margus Ellermaan.

Tringalaisille tutuimpia ovat Ellermaan organisoimat ansiokkaat Tringan laskennat mm. Nuuksiossa, Pohjan järviylängöllä, Sipoonkorvessa ja Kirkkonummen saaristossa, joiden tuloksia Ellermaa on myös julkaissut aktiivisesti Tringa-lehdessä.

Harvemmin muistetaan, että hän on toiminut esimerkillisen aktiivisesti myös Tringan toimialueen ulkopuolella ja järjestänyt laskentoja useilla IBA-alueilla eri puolilla Suomea, esimerkiksi Lieksan Ruunaalla ja Inarin-Utsjoen Sammutinjängällä. Suomen ulkopuolella hän on ollut mm. toteuttamassa koko syyskauden mittaisia muutontarkkailujaksoja Viron luoteiskärjessä Põõsaspeassa.

Koordinaattoritaitojensa ohella Ellermaa on itse kovan luokan laskija. Hän hoitaa niin kartoitukset, linjalaskennat kuin staijaukset tinkimättömällä itsekurilla.

Tringa onnittelee lämpimästi vuoden lintulaskijaa!

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin