Lasten linturetki Viikkiin 25.3.2018 Retkikertomus

Lasten linturetki Viikkiin tehtiin liukkaissa mutta kevättä enteilevissä merkeissä. 5 lasta ja 8 aikuista yhteensä neljästä perheestä oli kokoontunut Gardenian pihalle klo 10 vasta alkanutta kesäaikaa. Jo lähtöpaikalla havaittiin kevätlaulunsa aloittaneita lintuja ja pohdittiin olisiko jo muuttolintuja nähtävissä retkellä. Kanahaukka lensi pellon yli  kun oltiin vasta aloitettu liukastelu jäisen vetisillä kävelyteillä. Pikku metsän kohdalla huomattiin keltasirkkujen laulavan ja 26 kanadanhanhen ja 2 merihanhen lepäilevän pelloilla. Sitten ihmeteltiin kuinka paljon uuttukyyhkyn pönttöjä metsässä olikin. Joku huomasi yksinäisen uuttukyyhkyn kyhjöttävän puussa ilmeisesti lajitovereiden saapumista odotellen.
Jatkettiin Keinumäen suuntaan ja kuultiin useassa paikassa tiklin kutsuääntä ja heikkoa lauluakin. Myös punatulkusta ja räkättirastaasta tehtiin kuulohavainto. Sitten käveltiin vielä puhdistamolle. Se kannatti koska näimme kottaraisia, telkkiä, nokikanan, harmaalokkiparin sekä runsaasti naakkoja ja variksia. Paluumatkalla poikkesimme Keinumäen tornillle ja ruokinnalle. Tornista näimme Vanhankaupunginlahden olevan vielä kauttaltaan jäässä. Ruokinnalla oli runsaasti tiaisia järripeippoja ja viherpeippoja. Palatessa lähtöpaikkaan kuului tiaisten varoitusääntä ja ylitsemme lensi varisten vahtima nuori kanahaukka saalistuspuuhissaan.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin