Lintusää 24.–28.3.2018: Viikonloppuna hyvää muuttosäätä

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Tänä viikonloppuna muutto edistyy jonkin verran, mutta jo maanantaina palaa harvinaisen kylmä pohjoinen virtaus ja kevään eteneminen pysähtyy jälleen ensi viikoksi.
La: Etelän ja lounaan välistä tuulta, joka aamulla on heikkoa-kohtalaista, päivällä kohtalaista-navakkaa ja illalla merellä jopa kovaa. Aikaisin aamulla pakkasta, joka nopeasti lauhtuu hiukan plussan puolelle. Enimmäkseen on pilvistä mutta poutaa. Jos alapilvi ei ole liian alhaalla, melko hyvä muuttosää vallitsee.
Su: Aamulla kohtalaista- navakkaa WSW-tuulta, joka päivällä tai illalla kääntyy pohjoiseen ja heikkenee vähän. Pilvistä-puolipilvistä ja mahdollisesti lumi- tai räntäsadetta, varsinkin illalla. Lämpötila on usean asteen nollan yläpuolella ja muuttosää on hyvä tuulen kääntymiseen asti.
Ma–ke: Hyvin kylmä ilma leviää Pohjois-Eurooppaan, yön minimit ovat 10-15 astetta pakkasta, ja päivälläkin on muutama aste pakkasta. Ma pohjoistuuli on kohtalaista ja aamulla voi sataa lunta, mutta tuuli heikkenee ti-ke ja sää muuttuu poutaiseksi ja aika selkeäksi. Talviset hienot hiihtokelit vallitsevat, mutta kevätmuuttoa sää ei vauhdita, kun lumi- ja jääpeite eivät juurikaan sula. Kylmä näyttäisi jatkuvan tuon jälkeenkin.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin