Lintusäätiedote 13.–17.3.2018: Kevätsää piipahtaa tiistaina, muuten muutto viipyy vielä

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Kevätsää piipahtaa meillä vielä huomenna, mutta vain hetken muuttuakseen taas talviseksi. Kevätmuuton alku ei käynnisty kunnolla tälläkään viikolla. Huomisen leudossa säässäkin on vielä liikaa lunta ja jäätä sekä matalaa pilveä, jotta muuttajia tulisi kuin korkeintaan muutamia.
Ti: Kohtalaista etelän ja kaakon välistä tuulta, pilvistä ja yleisesti sadetta, tihkua ja matalaa pilveä. Plusasteita on, mutta ei muuttoa nimeksikään.
Ke: Kohtalaista-navakkaa luoteistuulta, poutaa ja päivällä lännestä selkenevää. Muutama ensitunnustelija voi tulla. Lämpötila on lähellä nollaa.
To–la, arvio: Heikkoa-kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, verraten selkeää, mutta yöllä reilusti pakkasta ja päivälläkin muutama aste. Petolintuja, lähinnä merikotkia, voi liikuskella, ja mm. ensimmäisiä kiuruja, uuttukyyhkyjä ja harmaalokkeja voi tulla vähän. Yleisesti ottaen muutto on kuitenkin edelleen vähäistä. Ulkoilusää on hieno.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin