BirdLife Suomen kultainen ansiomerkki Seppo Vuolannolle


 
Tringan emerituspuheenjohtaja Seppo Vuolanto on pitkän linjan lintuharrastaja ja ympäristöhallinnon osaaja.
Suurelle yleisölle Seppo Vuolanto on tullut parhaiten tutuksi vanhan Luontoillan radio- ja televisiolähetysten lintuasiantuntijana. Hän vastasi koko vanhan Luontoillan ajan (1975-2008) muutamia lyhyitä poissaoloja lukuun ottamatta lintuaiheisiin kysymyksiin, ja esimerkiksi Suomen Luonto -lehdessä hän on jatkanut tässä tehtävässä vielä muun mediauransa jälkeen. Varsinaisen työuransa Vuolanto teki erilaisissa ympäristöhallinnon tehtävissä Suomessa, Virossa ja Brysselissä.
Tringan puheenjohtajana Seppo toimi 2010-2015. Osan puheenjohtajakaudestaan hän oli mukana myös BirdLife Suomen edustajiston hallituksessa. Seppo liittyi puheenjohtaja-aikanaan myös Tringan suojelutoimikuntaan, jossa hän edelleen vaikuttaa Uudenmaan lintujen hyväksi.
BirdLife Suomen kultainen ansiomerkki myönnetään valtakunnallisesti tai kansainvälisesti erittäin merkittävästä ja pitkäaikaisesta toiminnasta lintuharrastuksen, tutkimuksen, suojelun tai yhdistystoiminnan hyväksi. Se on BirdLife Suomen korkein henkilölle myönnettävä kunnianosoitus.
Lisätietoja BirdLife Suomen tiedotteessa.
Kuva: Minttu Heimovirta.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin