Lintusää 9.–11.9.2017: Muutto vaisua, kahlaajia ja hyönteissyöjiä paikallisina

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Lämpimät ja sateiset etelävirtaukset vallitsevat viikonloppuna; muutto on vaisua, mutta kahlaajia ja hyönteissyöjiä voi nähdä hyvin paikallisina. Maanantai näyttää ainoalta paremmalta muuttopäivältä moneen aikaan.
La: Kohtalaista, merellä navakkaa etelänpuoleista tuulta ja aamulla etelästä jatkuvaa sadetta, joka muuttuu Hangosta alkaen päivällä paikallisiksi kuuroiksi; edelleen pilvistä. La-su yönä hyvää pudotussäätä ja kaakon harvinaisuuksien tulosäätä.
Su: Enimmäkseen on kohtalaista, merellä navakkaa kaakkois-etelätuulta, joka heikkenee illaksi. Sateiden ajoitus ja runsaus on hankalaa ennustaa vielä (katso sunnuntaina tutkakuvia), mutta tämän hetken ennusteiden mukaan aamulla aikaisin on pilvistä ja mahdollisesti ajoittaista heikkoa sadetta. Hangon suunnalla on mahdollisuus myös voimakkaisiin kuuroihin koko aamun. Aamun kuluessa pilvisyys repeilee, ja päivällä on sangen lämmintä, jopa +20 astetta. Illalla sateet yleistyvät ja laajenevat nopeasti lännestä alkaen. Mikäli päivällä on edes jonkin verran aurinkoista, saattaa petolintutulppa vähän purkautua muutoksi.
Ma: Enimmäkseen on kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, joka illaksi heikkenee ja kääntyy etelään. Sää selkenee aamulla lännestä alkaen ja on pitkästä aikaa todennäköisesti oikein hyvä aamu- ja petolintumuutoille. Aamulla on kuitenkin pieni matalan sumupilven riski.
Jatkoarvio: Lämmin ja melko voimakas sekä sateinen etelävirtaus jatkuu; muutto tulppaantuu taas.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin