Tule tutustumaan Hangon lintuasemaan lauantaina 5. elokuuta!

Elokuun ensimmäisenä lauantaina 5.8. klo 9–14 järjestetään avoimien ovien päivä Hangon lintuasemalla, joka sijaitsee Hankoniemen eteläkärjessä Uddskatanin luonnonsuojelualueella. Silloin on mahdollista tutustua lintuaseman toimintaan, lintujen rengastukseen sekä liki satavuotiaaseen asemarakennukseen.
Tapahtumaan voi osallistua kävelemällä luontopolkua pitkin Tulliniemen eteläkärjen näköalakalliolle, josta lähtee opastettu kierros tasatunnein lintuaseman alueelle. Kello 9, 11 ja 13 lähtevillä kierroksilla opastus on suomeksi ja klo 10 ja 12 lähtevät kierrokset opastetaan ruotsiksi.
Luonto-oppaan johdolla kuljetaan mm. lintuverkkojen ja havainnointibunkkerin kautta asemarakennuksena toimivalle talolle, jonka hankolainen kalastaja Anders Sundström rakensi vuonna 1919 poikansa Gunnarin kanssa.
Tulliniemen luontopolku avattiin yleisölle vuonna 2014. Lintuaseman alueella ei tavallisesti saa liikkua, sillä asema sijaitsee yleisöpolun ulkopuolella. Avoimien ovien päivä onkin oivallinen tilaisuus tutustua lintuaseman lisäksi Uddskatanin upeaan luontoon.
Vuonna 1979 perustetun Hangon lintuaseman eli Haliaksen omistaa Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry. Lintuasema toimii vapaaehtoisvoimin, ja aseman havaintoaineistoa on hyödynnetty mm. lukuisissa tieteellisissä artikkeleissa sekä väitöskirjoissa.
Tulliniemen eteläkärjessä on tapahtumapäivänä opasteita avoimien ovien päivästä. Aseman pihassa on mehutarjoilu. Tapahtuma on maksuton ja siihen kannattaa varautua sään mukaisella vaatetuksella. Hangon lintuasemalle kuljetaan Tulliniemen luontopolkua pitkin, kävelymatka on yhteen suuntaan noin 3,5 kilometriä. Reitti on paikoin vaikeakulkuinen eikä sovellu liikuntaesteisille.
Tiedustelut:
toiminnanjohtaja@tringa.fi,
0503274877 / Johannes Silvonen
Linkki valokuvaan Hangon lintuasemasta, kuvaajan nimi (Johannes Silvonen) ja assosiaatio mainittava kuvan käytön yhteydessä.
Hangon lintuaseman historiaa.
Tringa r.y. on BirdLife Suomen suurin jäsenyhdistys. Tringalla on 3000 jäsentä ja se toimii monipuolisesti lintujen suojelun ja lintuharrastuksen puolesta Hangosta Sipooseen ja Helsingistä Hyvinkäälle.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin