Lintusäätiedote 17-20.5. Lintuja luvassa: arktikaa, hyönteissyöjiä ja harvinaisuuksia.

Tämän kevään ensimmäinen todella hyvä muuttosäävirtaus eli lämmin etelänputki alkaa. Kaikkea tulee rutkasti: alleja, mustalintuja, valkoposkihanhia, kuikkalintuja, sepelhanhen alkumuutto, hyönteissyöjiä ja harvinaisuuksia. Tuuliolot suosivat arktikan näkymistä lännessä, Uudenmaan rannikolla.
ke: Enimmäkseen on kohtalaista etelänpuoleista tuulta, aamun kuluessa lisääntyvää ja paksunevaa pilvisyyttä sekä lännestä alkaen ajoittain heikkoa vesisadetta. Etenkin tänään illalla, sekä huomenna yöllä ja aamulla loistavaa muuttosäätä arktikalle, loppupäivänäkin ihan hyvää ja yöllä samoin hyönteissyöjille.
to: Heikkoa-kohtalaista lounaistuulta, on pilvistä melko paksusti, mutta vain pieni sateen mahdollisuus. Muuten edelleen erinomainen tilanne kaikelle muutolle, mutta mahdollinen liian matala alapilvi (sumu- tai kumpukerrospilvi, jopa sumu) saattaa vaimentaa muuttoa, mutta aiheuttaa samalla yömuuton pudottautumista saariin.
pe: Heikkoa-kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, aamulla selkenevää ja aivan erinomainen virtaus arktikalle sekä yömuutolle. Myös kuuma putki on jo päällä (sisämaassa yli 20 astetta) ja harvinaisuuksia tulee.
jatkoarvio: Lämmin kieleke kapenee, mutta saattaa sinnitellä kohdallamme. Hyvää harvinaisuussäätä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin