Keltajalkaviklosta 400. Tringan alueella havaittu lintulaji

Lohjan Hyvelänjärvellä havaittiin eilen todellinen suurharvinaisuus, keltajalkaviklo (Tringa flavipes). Aamulla löytynyttä ja lirojen seurassa viihtynyttä keltajalkavikloa kävi aamupäivän aikana bongaamassa ja myöhemmin päivällä etsimässä suuri joukko lintuharrastajia, illalla lintua ei enää löytynyt.
Tästä pohjoisamerikkalaisesta lajista tunnetaan vain viisi aikaisempaa havaintoa Suomesta. Tringan alueella havainto on ensimmäinen, joten keltajalkaviklosta saadaan 400. Tringan alueella luonnonvaraisena tavattu lintulaji, kun harvinaisuushavaintojen tarkistamisesta vastaava BirdLife Suomen rariteettikomitea on hyväksynyt havainnon.
Keltajalkaviklo päätti marraskuussa käynnistyneen ’Seuraava uusi lintulaji Tringan alueella’ -veikkauksen toisen kierroksen. Toisellakaan kierroksella ei saatu yhtään oikeaa veikkausta, joten kisa jatkuu.
 

Keltajalkaviklo 15.5. Lohjalla © Sami Tuomela


 
 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin