Tringan Israelin retkeläiset löysivät maan toisen tundrakurppelon

Tringa tekee valtavan määrän opastettuja linturetkiä vuosittain. Retkillä koetaan joka kerta hienoja elämyksiä, niin tavallisten kuin harvinaistempienkin lajien kanssa. Eilen Tringan Israelin retkellä Petro Pynnösen kaukoputkeen osui kuitenkin sellainen harvinaisempi laji, vasta maan toinen tundrakurppelo (Limnodromus scolopaceus). Suurharvinaisuus on edellisen kerran tavattu maassa vuonna 1984!

Tringan Israelin retken löytämä tundrakurppelo ruokailemassa K20 suola-altailla Eilatissa. Kuva: Itai Shanni
Long-billed Dowitcher in Eilat 22.4.2017 pic. by Itai Shanni


Whatsappin kautta tavoitettu retkenvetäjä Petro kertoi retken olleen muutenkin varsin mukava, havaintona mm. paikallinen ohjasnokitiira, useampia arabiantiiroja, molemmat pääskykahlaajalajit ym. hienoa. Onnittelut retkiryhmälle!
Aivan tavatonta suurharvinaisuuksien havaitseminen ei Tringan ulkomaan retkillä ole. Esimerkiksi vuonna 2004 Tringan Norjan retkeläiset löysivät maan ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan ohjasnokitiiran jota eivät paikalliset edes ehtineet näkemään. Mm. Petri Kuhnon blogista löytyy hehkutusta kyseisestä päivästä: http://personal.inet.fi/koti/kuhpe/norja4.htm
Tringan retkille osallistuminen siis kannattaa: kivoja haviksia ja mukavaa seuraa ei kenelläkään ole koskaan liikaa!
Täältä varaamaan omia retkiä: http://www.tringa.fi/retket-luettelona/
 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin