Lintusää 6.–7.4.2017: Muuttosää heikkenee

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Muuttosää heikkenee lähipäivinä, mutta ei sentään mene tosi huonoksi.
To: Yöllä erinomaista muuttosäätä: rastaita, punarintoja ja sorsalintuja vyöryy. Aamulla heikkoa-kohtalaista luoteenpuoleista tuulta, joka iltapäivällä kääntyy länteen ja saattaa voimistua merellä navakaksi länsilounaiseksi merituuleksi. Verraten selkeää mutta iltaa kohti pilvisyys lisääntyy lännestä alkaen, ja iltapäivällä on pieni kuurojen mahdollisuus. Melko hyvä muuttosää, mutta lievä vastatuuli pienentää hyvän kurkimuuton todennäköisyyttä.
Pe: Heikkoa-kohtalaista lounaistuulta, joka iltapäivällä, lännestä alkaen, voimistuu merellä navakaksi. Pilvistä-puolipilvistä ja ajoittain vähän sadetta. Aamupuolella saattaa olla enimmäkseen poutaa ja puolipilvistä-pilvistä, mutta viimeistään päivän kuluessa lännestä alkaen saapuu paksua alapilvisyyttä ja yleisesti sadetta, mahdollisesti räntääkin. Aamulla melko hyvä muuttosää, jos ei ole matalaa alapilveä, päivästä alkaen huono muuttosää.
La, epätarkka: Todennäköisesti kohtalaista, merellä ajoittain navakkaa luoteenpuoleista tuulta, joka heikkenee illaksi, ja melko selkeää tai vaihtelevaa pilvisyyttä. Päivällä tulee mahdollisesti vähän vesi- tai räntäkuuroja. Huononpuoleinen muuttosää.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin