Helmikuun koskikaralaskennan tuloksia

Helmikuun koskikaralaskennan alustavia tuloksia

Helmikuun alkupuolella järjestettiin valtakunnallinen koskikaralaskenta, jonka tavoitteena oli saada mahdollisimman kattava kuva maassamme talvehtivien koskikarojen määrästä. Laskennat toteutettiin myös Tringan havaintojenkeruualueella, jossa reilun viikon jaksolla tarkastettiin yli 200 sopivaa koskikarakohdetta. Laskentoihin osallistuneet lintuharrastajat löysivätkin alueelta yhteensä noin 150 koskikaraa.
Kuva © Matti Rekilä

Tringan havaintojenkeruualueen kunnista kattavimmat laskentatulokset saatiin paikallisjaosto Lullulan alueelta Raaseporista, jossa tarkastettiin 105 kohdetta ja havaittiin 74 karaa. Hyviä karakuntia olivat myös Espoo (31 kohdetta/29 karaa), Helsinki (23/21), Kirkkonummi (26/20) ja Vantaa (17/18).
Kun helmikuun laskentatuloksiin lisätään vielä joulu-tammikuussa muilla paikoilla havaitut karat ja otetaan huomioon se, että laskennoissa jäi jokunen tärkeä karapuro kokonaan tarkastamatta (samoin iso joukko vielä laskentajakson alussa sulia metsäpuroja), voidaan arvella, että Tringan havaintojenkeruualueella viettää talveaan karkeasti 250-300 karaa.
Tarkemmat laskentatulokset ja raportti laskennoista julkaistaan myöhemmin Tringa-lehdessä. Kiitos kaikille laskentoihin osallistuneille tringalaisille!

Teksti: MKo & JSn
Kuva: MRe
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin