Viikonloppuna pihabongattiin

Viikonloppua on vietetty vuoden suurimman lintuharrastustapahtuman, BirdLife Suomen valtakunnallisen pihabongauksen merkeissä. Tringa oli järjestämässä kahta yleisötapahtumaa: lauantaina pihabongattiin Helsingin Lapinlahden puistossa yhdessä Pro Lapinlahden kanssa ja sunnuntaina Espoossa Villa Elfvikin pihassa yhdessä Villa Elfvikin ystävien kanssa.


Kuva Lapinlahden pihabongauspaikalta © Tiina Taipale

Sää ei tällä kertaa suosinut tapahtumaviikonloppua ainakaan etelärannikolla, mutta sumuisen harmaa ja kostea keli ei lannistanut innokkaimpia talvilintujen ystäviä. Lauantaiaamupäivän aikana Lapinlahden ruokintapaikalla vieraili noin 30 pihabongauksesta kiinnostunutta ulkoilijaa ja paikalla havaittiin yhteensä 16 lintulajia. Mukavimpina havaintoina voidaan pitää 12 tikliä, kolmea peippoa ja paikalla pari kertaa lyhyesti näyttäytynyttä kanahaukkaa.
Sunnuntaina Villa Elfvikin tapahtumassa vieraili noin sata talvilintujen ystävää. Mukavia havaintoja oli mm. neljän pyrstötiaisen parvi, puukiipijä ja 25 vihervarpusta.
Pihabongaus järjestettiin nyt jo 12. kertaa, ja BirdLife lupailee huomiselle alustavia tuloksia tämän vuoden tapahtumasta. Jos osallistuit, mutta et ole vielä ilmoittanut tuloksia, se on mahdollista vielä muutaman päivän ajan pihabongaus-sivulta löytyvän verkkolomakkeen kautta: www.pihabongaus.fi/


Villa Elfvik sunnuntaina © Hanna Hyvönen

 


Kuvia Villa Elfvikin pihabongaustapahtumasta © Risto Nevanlinna
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin