Tringan alueen linnustonsuojelukeräys jouluna 2016

Tringan perinteinen suojelukeräys on jälleen käynnissä!

Keräyksen tavoitteena on lintujen ja lintupaikkojen suojelu Tringan toimialueella Uudellamaalla. Keräyksen tuotolla rahoitetaan osa-aikaisen suojelusihteerimme työn jatkuminen ja taataan, että Tringa on jatkossakin lintujen ja lintuharrastajien ääni läntisellä Uudellamaalla. Kansalaistoiminnan merkitys koko ajan kasvaa, kun ympäristöhallintoa ja sen voimavaroja ja tehtäviä ajetaan alas. Samaan aikaan kuntien kaavoitusvaltaa on päätetty lisätä, ja monet uudet kaavasuunnitelmat uhkaavat jo suojeltujakin alueita.

Ajankohtaisia haasteita ovat Helsingin yleiskaavan suunniteltu suojelu- ja virkistysalueiden supistaminen mm. Keskuspuistossa, saariston lintuluodoilla ja Östersundomin–Mustavuoren suunnalla. Hyväksytty yleiskaava uhkaa myös Vanhankaupunginlahden ja Viikin alueen reunoja, joita Tringa on voimakkaasti pitänyt esillä. Espoon Suomenojalla on saavutettu tuloksia mm. kosteikon suojavyöhykkeen suhteen, mutta massiivinen asuinrakentaminen on yhä uhka kansainvälisesti arvokkaalle kosteikolle.

Tringan työ on hiljattain johtanut lintupaikoille suunnitellun rakentamisen hylkäämiseen esimerkiksi Helsingin Kivinokassa ja Pornaistenniemellä. Myös Östersundomin kaavoittamisessa Tringa on saanut äänensä kuuluviin. Pienikin vapaaehtoinen lahjoitus tukee arvokasta työtä lintujen puolesta.

Lämmin kiitos tuestasi lintujen hyväksi sekä hyvää joulua,

Tringan puheenjohtaja Jukka Hintikka ja hallitus

Voit osallistua keräykseen 20–50€:n lahjoituksella tai itse valitsemallasi lahjoitussummalla. Maksu osoitetaan BirdLife Suomi ry:n tilille
FI75 8000 1200 1636 33
Kotiin lähetetyissä kirjeessä on oma viitenumero, mutta halutessaan voi käyttää myös viitettä 1180.
Keräys päättyy 30.12.2016.

(Rahankeräyslupa POL-2014-17528, 18.3.2015)
Kuvitus © Jari Kostet

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin