Lintusää 28.9.–1.10.2016: lounaisvirtaus jumittaa arktista ja petolintumuuttoa

Jarmo Koistisen laatima lintusää Tringan alueelle:
Voimakas lounaisvirtaus, sadealueet ja alapilvet jumittavat lähipäivinä erityisesti arktista ja petolintumuuttoa. Myös pikkulintuja kasautuu pelloille suuriksi parviksi.
To: Aamulla on heikkoa lännenpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja hyvä muuttosää aamun pikkulintumuutoille, joka kasautuu niemien kärkiin. Päivällä muuttosää huononee nopeasti: voimistuvaa etelätuulta, paksunevaa pilvisyyttä ja iltapäivällä lännestä alkaen jatkuvaa sadetta.
Pe: Navakkaa, merellä kovaa WSW-tuulta, melko pilvistä ja aamulla yleisesti sadekuuroja, jotka kuivahtavat iltapäivän kuluessa. Illaksi tuuli vähän heikkenee ja taivas selkenee; muutto on koko päivänä vähäistä.
La: Yömuutto on kohtalaista, ja sää suosii lintujen pudottautumista rannikolle ja saariin. Päivällä tuuli on länsilounaista, maalla enimmäkseen kohtalaista ja merellä navakkaa. Aamupuolella on melko pilvistä ja etenkin rannikolla sekä merellä ajoittain sadekuuroja; illaksi selkenee. Muuttosää on kohtalainen pikkulinnuille.
Jatkoarvio: Sunnuntaina voi olla heikkotuulinen ja kaunis, hyvä retki- ja muuttosää. Ensi viikolla pysyvä korkeapainesää saattaa palata.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin