Kevään 2016 viimeinen lintusäätiedote

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Sepelhanhien päämuutto oli lopulta eilen kohtalaisessa vastatuulessa. Tämän jälkeen arktika hiipuu, joskin kahlaajia, etenkin isosirrejä, vielä menee. Seuraavat kolme päivää vallitsee hieno idän harvinaisuussää ja Itämerellä hankala vastatuuli arktikalle. Perjantaina sää muuttuu jyrkästi, sillä kylmä rintama saapuu ja alkaa koleahko luoteenpuoleinen virtaus, joka ei suosi harvinaisuuksia eikä kevätmuuton loppuja. Idän harvinaisuuden sijaan voisi silloin etsiä vaikka Inarinjärveltä isokihuja. Sellainen säätyyppi näyttää jatkuvan sitten jonkin aikaa. Koska kevätmuutto samalla alkaa olla ohi, tämä on viimeinen lintusäätiedote ennen syksyä, ellei kesällä ilmene jotain erityistä.
Kiitokset Jarmolle kevään tiedotteista!

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin