Lintusää 14.-16.5.

Etelästä lähestyvä matalapaine aloitti tänään lämpimän kaakkoisvirtauksen, joka on erinomainen kaakkoisille ja itäisille harvinaisuuksille saapua Suomeen. Toisaalta tuuliolot ovat arktisen muuton voimakkuuden ennustamiseen vaikeat: hyvää on kaakkoistuuli, joka painaa lintuja Suomeen (kuten kahtena edellisenä iltana ja yönä alleja ja mustalintuja), mutta huonoa on lauantaina ja etenkin sunnuntaina liian navakan tuulen kääntyminen merellä välillä itäiseksi. Tarkan ennusteen teko on ilmakehämalleille ja linnuille vaikeaa.
la: Kohtalaista merellä navakkaa idän –kaakonpuoleista tuulta ja pilvistyvää. Jo yöllä ja aamulla Hangossa voi tulla ajoittaista sadetta, joka iltapäivällä ja yöllä la-su runsastuu ja leviää idemmäs. Hieno itäisten yöharvinaisuuksien sekä myöhäiskevään hyönteissyöjien saapumis- ja pudotussää mutta ilmeisesti huonohko arktisen muuton sää.
su: Tuuli kuten la mutta vielä voimakkaampaa. Sade lakkaa ja aamulla idästä alkaen ja itäosissa myös pilvisyys ohenee. Muuttosää on kuten la mutta arktikalle huonompi, jos tuuli on merellä liikaa idästä.
ma, epätarkka: Lämmin kaakkoinen harvinaisuusputki loppuu lännestä alkaen, tuuli kääntyy lounaaseen ja heikkenee. Sateen mahdollisuus päivällä on kohtalainen jossain osassa aluetta. Jos viikonloppuna arktikaa ei mene, voi se rynnistää maanantaina (valkkareita, alleja ja mustalintuja, punakuireja, kuikkalintuja).

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin