Tulipäähippiäinen häiritsi torniopastusta

Tämän päivän torniopastus Vanhankaupunginlahdella Purolahden tornissa oli juuri alkamaisillaan kun sain puhelun tulipäähippiäisestä Viikin arboretumissa. Torni tyhjeni klo 12.00 myös oppaan kiireen vilkkaa pakatessa putkensa. Lintutiedotuskaan ei ollut ehtinyt tässä vaiheessa linnusta kertoa, joten pitkän linjan pinnamiehillä ja paatuneilla bongareilla tuli kiire katselemaan Siperia-osion puulajeja. Aktiivisesti laulanut tulipäähippiäinen viihtyi enimmäkseen kuusten latvaosissa, eikä näkynyt erityisen hyvin. Riittävän hyvin kuitenkin, että elis siitä napsahti monille. Samalla havainto oli tiettävästi Viikin ensimmäinen.
Torniopastus jatkui noin klo 12.15. Itätuulet antoivat odottaa idän ihmeitä, mutta kolmea ruskosuohaukkaa, neljää merikotkaa ja kolmea hiirihaukkaa eksoottisempia petoja ei esiin lipunut. Kahljaajista kolme valkovikloa, neljä punajalkavikloa, useita pikkutyllejä sekä kolme muuttavaa kapustarintaa ja yksi kuovi olivat päivän saldona. Aiemmin tornilta havaittua jänkäkurppaa ei näkynyt. Vuoden ensimmäinen keltavästäräkki sekä monille vuodariksi tullut räystäspääsky edustivat parempia havaintoja. Vielä parempaa oli kuitenkin luvassa, sillä lietteeltä löytyi luotokirvinen. Tringan alueella ulkosaaristoa lukuunottamatta hyvin harvalukuinen laji oli etenkin ekopinnaajille kova havis. Eipä luotokirvisiä Vanhankaupunginlahdelle muutenkaan liian usein eksy.
Otso Häärä

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin