Lintusää 21.–24.4.2016: Kolea pohjoisenpuoleinen yleisvirtaus vallitsee P-Euroopassa

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
lähipäivinä, mikä ei suosi hyönteissyöjien ja kahlaajien muuton voimistumista tai kaukaisten harvinaisuuksien tuloa.
To: Kohtalainen, merellä navakka luoteistuuli heikkenee aamun kuluessa vain kohtalaiseksi, kääntyy päivällä länteen ja iltapäivällä lounaan puolelle, ja voi iltapäivällä uudestaan voimistua rannikolla mahdollisen merituulen takia. Päivällä lännestä pilvistyy, ja iltapäivällä on lännestä alkaen heikkojen ajoittaisten sateiden mahdollisuus. Muuttosää on päivällä ja iltapäivällä hyvä.
Pe: Heikkoa-kohtalaista pohjoisen ja lännen välistä tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja aamupuolella joitakin vesi- ja räntäkuuroja, iltapäivällä yleisesti ja voimakkaampia vesi sekä mahdollisesti jopa räntäkuuroja. Muuttosää on kohtalainen aamulla ennen kuuromassaa ja öisin.
La: Enimmäkseen heikkoa pohjoisenpuoleista tuulta, iltapäivällä mahdollisesti merituulta. Sää on muutoin kuten perjantaina, mutta muutolle vähän parempi, koska kuurot ovat heikompia. Toisaalta matalan sumupilven mahdollisuus aamulla kasvaa, jos perjantaina illalla maasto on hyvin märkä.
Su–alkuviikko: Suursäätila yrittää muuttua, sillä kaakosta alkaa nousta ns. kuuma harvinaisuusputki kohti Suomea. Sen etureunassa on huonoa muuttosäätä: voimistuvaa koillistuulta ja runsaita sateita, mutta niiden takana lämpimässä sektorissa hieno harvinaisuusvirtaus kaakosta-idästä. On vielä epävarmaa, ulottuuko se ensi viikolla vain Itä- ja Pohjois-Suomeen vai tuleeko myös tänne.

Kyhmyhaahka © Matti Rekilä

Kyhmyhaahka © Matti Rekilä

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin