Lintusää 18.–21.4.2016: Muuttosää huononee, muuton edistyminen hidastuu

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Tulevalla viikolla muuttosää huononee, ja nyt jonkin verran edellä keskimääräisaikataulua oleva muuton edistyminen hidastuu lähelle tavanomaista.
Ma: Enimmäkseen on kohtalaista, merellä navakkaa länsilounaanpuoleista tuulta. Aamupuolella pilvistä ja pieni sadekuurojen sekä hyvin matalan alapilven mahdollisuus, iltapäivällä selkenee. Jos alapilvi ei ole liian alhaalla, on hanhien, vesilintujen (lähinnä yöllä) ja kuovien hyvää muuttosäätä sekä sopivaa sepelrastaiden ajautumissäätä; muille lajeille vähän vaisumpaa.
Ti: Kohtalaista, merellä navakkaa lounaistuulta, joka illaksi heikkenee. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja yöllä yleisesti sadekuuroja; iltapäivällä sisämaassa taas kuuroja, jotka ovat yötä reippaampia, mahdollisesti myös ajoittain sumua. Muuttosää kuten ma, yömuuttajille myös pudotussäätä.
Ke–to: Navakkaa pohjoisen-luoteenpuoleista tuulta, kolea kylmän ilman purkaus. Keskiviikkona on enimmäkseen pilvistä ja paikoin vesi- ja räntäkuuroja, torstaina poutaantuu ja iltaa kohti tuuli heikkenee. Muutto jumissa.
Jatkoarvio: perjantaina voi olla tilapäisesti parempi muuttosää, mutta viikonloppu on todennäköisesti erittäin kylmä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin