Lintusäätiedote 5.–7.4.2016: Eteläinen virtaus tuo muuttolintuja yöllä ja päivällä

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Tänään sumu säilyi merellä koko päivän, ja kurkia meni lännessä, osaksi sumun yllä ja eniten Turun Lintutieteellisen Yhdistyksen alueella. Sää muuttuu huomisesta alkaen sateisemmaksi, kun lämmin eteläinen putki vierailee lyhyesti keskiviikkona. Virtaus tuo runsaasti muuttolintuja yöllä ja päivällä; hyvin aikaisiakin muuttajia ja harvinaisuuksia sää suosii. Sateessa matala alapilvi hillitsee muuttoa ja myös merisumun mahdollisuus säilyy.
Ti: Heikkoa-kohtalaista kaakonpuoleista tuulta, puolipilvistä-pilvistä ja iltapäivällä lännestä alkaen sadetta. Hyvä aamumuuttosää, mutta rannikolla on myös sumun mahdollisuus.
Ke: Heikkoa-kohtalaista, Hangossa iltapäivällä navakkaa etelänpuoleista tuulta, joka illalla kääntyy lounaaseen. Enimmäkseen pilvistä ja päivällä lännestä alkaen tulee melko paljon sadetta, poutaa todennäköisimmin aamulla. Hyvä harvinaisuussää ja muuttosää aamulla.
To: Kohtalaista-navakkaa lounaistuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja ajoittain vähän sadetta. Melko hyvä muuttosää mutta matalan pilven ja tihkusateen mahdollisuus on.
Loppuviikko: Kuuma harvinaisuusputki tulee kaakosta lähelle, ja on hyvää muuttosäätä. Kevät edistyy.

Kivitasku (Oenanthe oenanthe) © Lauri Mäenpää

Kivitasku (Oenanthe oenanthe) © Lauri Mäenpää

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin