Lintusäätiedote 29.–31.3.2016: Hyvä muuttosää jatkuu

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Hyvä muuttosää jatkuu mutta ei aivan niin loistavana kuin eilen ja tänään. Viikon edetessä myös ilmamassan lämpötila laskee jonkin verran. Tuuli kääntyy vähäksi aikaa kaakkoon, mikä pienentää sumuvaaran verrattuna pitkin Itämerta tulevaan etelälounaiseen tuuleen (kuten nähtiin lauantaina ja eilen aamulla). Hyvin lämmin Afrikan virtaus tuo viikon keskivaiheilla myöhemmin saapuvia muuttajia aina Puolan tasalle asti, mutta ei siitä eteenpäin.
Ti: Heikkoa-kohtalaista kaakonpuoleista tuulta, joka on Hangossa ajoittain navakkaa. Verraten selkeää mutta iltaa kohti pilvisyys lisääntyy lännestä alkaen. Hyvä muuttosää. Esimerkiksi hanhien, sepelkyyhkyjen, hiirihaukkojen, piekanoiden, kalasääskien, suopöllöjen, västäräkkien, niittykirvisten, rastaiden, punarintojen ja peippojen etujoukkojen tulo voimistuu.
Ke: Heikkoa-kohtalaista kaakonpuoleista tuulta, joka iltapäivällä kääntyy lounaaseen. Pilvistä-puolipilvistä ja ajoittain vähän sadetta. Melko hyvä muuttosää, jos ei ole matalaa alapilveä. Yöllä punakylkirastaiden ja punarintojen pudotussäätä.
To: Todennäköisesti aamupuolella on heikkoa lounaanpuoleista tuulta ja melko pilvistä tai vaihtelevaa pilvisyyttä. Päivällä tuuli kääntyy lännen puolelle ja on heikkoa-kohtalaista; pilvisyys vähenee. Edelleen on melko hyvä muuttosää.
Jatkoarvio: Ennusteet ovat epävarmoja, mutta viileähkö korkeapaineen selänne on mahdollinen, joka voi tuoda hyvää petolintumuuttoa.

Meriharakka © Lauri Mäenpää

Meriharakka © Lauri Mäenpää


 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin